Tec Trac Program

 

TecTrac 2020 Goes Virtual!

Each year, WA members and their employees come together for the highly-anticipated TecTrac event. Lead by the industry's top installers and manufacturers who share tips, tricks, and best practices, this educational event immerses attendees in the installation process while providing a truly unique hands-on experience.

This year, we find ourselves faced with unprecedented challenges, but remain dedicated to bringing TecTrac to our members. Together with our partners at Finishing Chicago, the WA leadership team and staff have decided to host the first-ever virtual TecTrac sure to deliver the same comprehensive exposure to materials, installation techniques, and advice from our installers and manufacturers.

Registration

We can't wait to see you January 25-28 in Clearwater Beach! Online registration is now closed. Contact us at (312) 224-2574 with any questions.

Schedule

View Printer-Friendly Version

Wednesday, September 30
Classroom Instruction Day
1:00-5:00 p.m. CT
   
Time   
   
Topic   
   
Speaker/Presenters   
1:00 – 1:05pm (5 min) Welcome/Housekeeping Matthew Jones, WA & Marshall Bradshaw, WA
1:05 – 1:15pm (10 min)    
Introduction   
Dan Brandt, MDC Interior Solutions, WA President;

Shelly Bixler, National Solutions, WA Vice President
   
1:15 – 1:30pm (15 min)   

Overview – We will provide you with insight and information to help you better serve your company, the installers of your products, and the designers who specify your products.
Veronica Leal, DC14 Apprenticeship Program;

Clark Johnson, Finishing Chicago;

Greg Laux, MDC Interior Solutions, & TecTrac Chair

1:30 – 1:35pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
1:35 – 2:05pm (30 min)   
   
Wall Prep   

Veronica Leal, DC14 Apprenticeship Program

2:05 – 2:10pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
2:10 – 2:40pm (30 min)   
   
Primers & Adhesives   

Robin Patrick/Jason Krajci, Roman Products LLC
   
2:40 – 3:00pm (20 min)   
   
Break   
   
   

3:00 – 3:05pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
3:05 – 3:35pm (30 min)   
   
Manufacturing Processes   

Rick Hickman, Momentum Textiles & Wallcovering

3:35 – 3:40pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
3:40 – 4:10 (30 min)   
   
Sanitizing & Sustainability   
   
Mary O’Neil, WA Consultant   
   
4:10 – 4:30pm (20 min)   
   
Paste Machine Demo   

Veronica Leal, DC14 Apprenticeship Program
   
4:30 – 5:00pm (30 min)   
   
Closing/Questions/Wrap Up   
   
Matthew Jones, WA   
Thursday, October 1
Workshop Instruction
1:00-5:00 p.m. CT
   
Time   
   
Topic   
   
Presenters, Installers, and Instructors   
   
1:00 – 1:05pm (5 min)   
   
Welcome/Housekeeping   

Matthew Jones, WA & Marshall Bradshaw, WA
   
1:05 – 1:10pm (5 min)   
   
Overview – Learning Goals   

Veronica Leal, DC14 & Clark Johnson, FC

1:10 – 1:15pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
1:15 – 2:00pm (45 min)   
   
Vinyl & Mylar    
   
Bill Landis, Koroseal & TBD, DC14   

2:00 – 2:05pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
2:05 – 2:50pm (45 min)   
   
Textiles/Wovens   

Paula Lewis, Hytex & Veronica Leal, DC14
   
2:50 – 3:05pm (15 min)   
   
Break   
   
   

3:05 – 3:10pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
3:10 – 3:55pm (45 min)   
   
Grasscloth/Specialty/Wood Veneers   

Rick Hickman, Momentum & Mark Feller, DC14

3:55 – 4:00pm (5 min)

TRANSITION VIDEO/SLIDE(s)

   
4:00 – 4:45pm   (45 min)   

Digital Mural

Cyndi Green, WIA & Israel Leal, DC14
   
4:45 – 5:00pm (15 min)   
   
Closing/Questions/Wrap Up   
   
Matthew Jones, WA   

Are you new to the Wallcoverings Association or want to see highlights from our 2019 event? Take a look at our recap video and plan to join us virtually this fall!

 

 

more Latest News
There are currently no news items posted.
more Calendar

9/30/2020 » 10/1/2020
2020 TecTrac

Association Management Software Powered by YourMembership  ::  Legal